Muzikanten

Wim Verhoog

Zanger-gitarist Wim Verhoog raakte reizend in de ban van Latijns-Amerika. Oefende zijn stem als koortenor, maar vond zijn liefde in Spaanstalige wereldmuziek met menig rauw levenslied. Is nu weer op de thuisreis want vertaalt de Latijnse weemoed in Nederlandse tekst.

Kees Wulffraat​

 Bassist Kees Wulffraat verloor zijn wilde haren in diverse new wave bandjes. Stond met Kafblau hoog in de charts bij MTV. Ontmoette jaren later zijn antieke contrabas uit Bohemen om zich met Wim Verhoog op het repertoire van Tom Waits te storten. Alles komt nu samen in de viermansformatie Del Norte!

Mattie Poels

 

Mattie Poels werkte als muziekjournalist voor VPRO-radio en maakte programma’s over wereldmuziek. Componeerde voor de radio, theater en TV. Treedt op met schrijvers van kinderboeken. Speelde in de kinder-popband De Bende van 4. Bij Del Norte kan hij niet kiezen en speelt daarom piano, accordeon en charango.

Ap de Ree

Drummer Ap de Ree begon ooit als percussionist maar schoolde zich om tot drummer omdat bar weinig bandjes op zoek waren naar een percussionist. Speelde onder andere bij Basic Scream, The Butler en Gare Fanfare. Was wel klaar met de down beat en vond zijn nieuwe uitdaging in latin grooves.