Muzikanten

Wim Verhoog

Zanger-gitarist Wim Verhoog raakte reizend in de ban van Latijns-Amerika. Oefende zijn stem als koortenor, maar vond zijn liefde in Spaanstalige wereldmuziek met menig rauw levenslied. Is nu weer op de thuisreis want vertaalt de Latijnse weemoed in Nederlandse tekst.

 

Mattie Poels

Mattie Poels werkte als muziekjournalist voor VPRO-radio en maakte programma’s over wereldmuziek. Componeerde voor de radio, theater en TV. Treedt op met schrijvers van kinderboeken. Speelde in de kinder-popband De Bende van 4. Bij Del Norte kan hij niet kiezen en speelt daarom piano, accordeon en charango.

 

Harm Stoel

Harm begon zijn carrière nadat hij een sollicitatie achterliet op de reclamezuil bij Nederland Muziek, ooit de favoriete winkel van muzikaal Nederland. Deze werd opgemerkt door de band Spargo, waarmee Harm drie jaar als percussionist door Europa toerde! Daarna specialiseerde hij zich op jazz slagwerk. Na een lange reis vol eigen en andermans projecten, is hij nu weer terug bij waar het allemaal begon, op conga’s drummen in Amsterdam, maar nu wel bij Del Norte!
 
 

 

 

Kees Wulffraat

Bassist Kees Wulffraat verloor zijn wilde haren in diverse new wave bandjes. Stond met Kafblau hoog in de charts bij MTV. Ontmoette jaren later zijn antieke contrabas uit Bohemen om zich met Wim Verhoog op het repertoire van Tom Waits te storten. Alles komt nu samen in de viermansformatie Del Norte!